Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: بالاخره قصه معلمان دانشسرایی ختم به خیر شد؛ معلمانی که برای معلم شدن به دانشسرا رفته بودند و برای جذب شدن در آموزش و پرورش در همان سال‌های بعد از فارغ‌التحصیلی با درهای بسته مواجه شدند؛ هرچند این درها باز شد اما موجب شد که برخی تا چند سال، بلاتکلیف بمانند.

آن سال‌های بلاتکلیفی چند سال بعد با پیگیری تعدادی از این گروه معلمان و با رأی دیوان عدالت اداری به عنوان سنوات کاری آنها محسوب شد اما سال گذشته، این سال‌ها با رأی دیگری از دیوان عدالت اداری به عنوان سابقه خدمت آنها محسوب نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع با گلایه و اعتراض این گروه از فرهنگیان مواجه شد؛ فرهنگیانی که حالا در آستانه بازنشستگی هستند و عدم احتساب سنوات خدمتی آنها به منزله ادامه خدمت آنها به مدت چند سال دیگر بود و در نهایت اعتراض‌ها به مجلس، دفتر وزیر آموزش و پرورش و دیوان عدالت اداری رسید.

حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در این خصوص گفت: «بر اساس قانون متعهدین خدمت، این گروه از فرهنگیان از لحظه ورود به دانشسرا معلم محسوب می‌شوند و واجد تمام قوانین مترتب به فرهنگیان هستند. یعنی بر اساس تعهدی که فرهنگیان مشمول این قانون ارائه کرده‌اند، از لحظه ورود به دانشسرا حق شرکت در آزمون هیچ دستگاه دولتی و غیر دولتی را نداشته‌اند و بر اساس قوانین و تعهد خود عمل کرده‌اند وچه بسا فرصت‌های استخدامی دیگر را از دست داده باشند».

* وزیر: پیگیر مطالبه معلمان دانشسرایی هستم

موضوع مشکل معلمان دانشسرایی به محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش هم کشیده شد و او را وادار به ارسال توئیتی کرد؛ او در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: ‏«وظیفه می‌دانم که پیگیر ‎مطالبه و رفع مشکل ‎معلمان دانشسرایی، باشم؛ برای حل این مشکل در کنار همکاران و در حال ‎تعامل و هم‌افزایی با ‎مجلس شورای اسلامی، ‎سازمان بازنشستگی و ‎دیوان عدالت، هستیم تا این مسأله به سرعت، حل شود».

علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور درباره مشکلات پیش آمده درباره معلمان دانشسرایی به خبرنگار فارس توضیحاتی را ارائه داد. امرایی گفت: «ماده یک و ماده ۳ قانون متعهدین خدمت به آموزش و پرورش که مصوبه سال ۶۹ مجلس است، صریحاً اعلام می‌کند که دانش‌آموزان دانشسراها هنگام آغاز تحصیل خود باید تعهد خدمت به آموزش و پرورش بدهند و در همین ماده ۳ آمده است که حق استخدام در هیچ یک از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی ندارند و حتی حق شرکت در آزمون استخدامی را نیز ندارند و بر اساس ماده ۵، متعهدین در صورت فراهم نمودن موجبات عدم انجام یا قسمتی از تعهد خود به هر دلیل مکلف هستند که دو برابر هزینه‌های تحصیل و حقوق کارآموزی را به خزانه دولت پرداخت کنند».

علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، 7 اردیبهشت در حاشیه نشست خبری روز معلم درباره مشکل معلمان دانشسرایی در دیوان عدالت اداری، گفت: «درباره معلمان دانشسرایی با هماهنگی دیوان عدالت اداری و تفسیر حقوقی توانستیم مشکل دانشسرایی ها را حل کنیم؛ هفته جاری جلسه‌ای با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوط و نمایندگان معلمان دانشسرایی برگزار شد. قرار شد صندوق بازنشستگی پرونده‌ها را به جریان بیندازد». 

آنها بر اساس رأی  دانش‌آموزان علاقه‌مند به حرفه معلمی، از سوم راهنمایی به مدت ۴ سال  یا از دوم دبیرستان به مدت ۲ سال وارد دانشسرا می‌شدند و دیپلم آموزش ابتدایی به آنها داده می‌شد و معلم می‌شدند؛ به عبارت دیگر استخدام از مقطع دیپلم در آموزش و پرورش انجام می‌شد.

* ابلاغ «تعیین تکلیف سوابق خدمتی و ایام بلاتکلیفی دانش آموزان دانشسراها»

اما انگار واقعا مشکل این گروه از معلمان حل شد. معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، نامه دیوان عدالت اداری در خصوص «تعیین تکلیف سوابق خدمتی و ایام بلاتکلیفی دانش آموزان دانشسراها» را ابلاغ کرد.

بر این اساس توافق حاصله برای تمام مشمولین احتساب سوابق خدمتی دانشسراها که حکم کارگزینی رسمی صادر و کسورات مربوطه محاسبه و کسر شده، صندوق بازنشستگی کشوری مکلف به پذیرش و احتساب سوابق مذکور در سال جاری و در سال‌های آینده و انجام اقدامات لازم در خصوص بازنشستگی افراد شد.

مشمولین احتساب سوابق خدمتی دانشسراها که احکام کارگزینی رسمی آنان صادر، لکن از سوی صندوق بازنشستگی کشوری هنوز تعیین بدهی نشده، لذا صندوق موظف به اعلام بدهی براساس احکام رسمی و وزارت آموزش‌وپرورش مکلف به واریز بدهی و پرداخت کسورات مربوطه و متعاقباً صندوق بازنشستگی مکلف به پذیرش و احتساب سوابق و صدور احکام بازنشستگی مشمولین شد.

مشمولینی که شرایط قانونی لازم را نداشته و از جمله کسانی که مورد تأیید گزینش نبوده و یا عمداً مراجعه‌ای جهت تعیین تکلیف خود نداشته‌اند و غیره از قاعده مستثنی هستند.

* پرونده معلمان دانشسرایی بسته شد؟

 به نظر می‌رسد روزهای بلاتکلیفی معلمان دانشسرایی پایان یافته است. این موضوع توسط تعدادی از معلمان دانشسرایی با ثبت سوژه‌هایی در سامانه فارس من با عنوان «فاصله فارغ‌التحصیلی از دانشسراها تا استخدام به عنوان سابقه خدمت حساب شود» و «حکم اولیه دیوان عدالت درباره بازنشستگی فرهنگیان دانشسرایی را اجرا کنید» خواستار پیگیری بودند.

و

منبع: فارس

کلیدواژه: معلمان دانشسرایی دیوان عدالت اداری روزهای بلاتکلیفی وزیر آموزش و پرورش علی امرایی حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس دیوان عدالت اداری معلمان دانشسرایی صندوق بازنشستگی آموزش و پرورش احتساب سوابق دانش آموزان سوابق خدمتی بر اساس سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۱۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم احمدی لاشکی بعدازظهر یکشنبه در مراسم تجلیل از معلمان در بخش کجور با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع حرم و امنیت، گفت: بخش کجور بالاترین آمار شهدای مدافع حرم و اولین شهید روحانی مدافع حرم را تقدیم کرده است.

احمدی با تقدیم درود به ارواح مطهر شهدا از جمله شهید مطهری تصریح کرد؛ نگاه آموزش و پرورش باید تحولی باشد و به قول شهید آوینی اگر قرار است تحولی اتفاق افتد باید نگاه به آینده داشته باشیم.

احمدی با عنوان که مطهری تحولی فکر می‌کرد تصریح کرد: معلم باید به دانش آموز به گونه‌ای آموزش دهد که این دانش آموز سال‌های آینده را هم ببیند.

معاون حقوقی و پارلمانی آموزش و پرورش ادامه داد: اگر امروز دانشگاه‌های آمریکا اروپا و جاهای دیگر برای غزه و فلسطین بیدار شده‌اند الهام گرفته از اندیشه انقلاب اسلامی است.

وی با اظهار اینکه نگاه رجایی و باهنر نیز تحولی بوده است گفت: کجور قدمت ۷۰۰۰ ساله دارد و انسان‌های بزرگی به تاریخ تقدیم کرده است.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه انسان‌های شایسته‌ای در بخش کجور تربیت شده است، گفت: در آزمون رشته تجربی پایه دوازدهم بخش کجور با معلمان چند پایه و غیر تخصصی سال قبل رتبه اول استان مازندران را کسب کرده بود.

وی بابیان اینکه ظرفیت‌های بخش کجور استثنایی و معلمان آن جهادی و ایثارگر هستند، گفت: همه وظیفه داریم در جهت پیشبرد اهداف نظام تعلیم و تربیت کشور کمک کنیم.

وی گفت: آنچه که برای ما رقم زده‌اند اجرای سند تحول بنیادی است از این رو نظام رتبه‌بندی معلمان کار بزرگی بود که شروع شده است.

احمدی با بیان که یک میلیون معلم در طی سه ماه رتبه‌بندی شده است، گفت: معلم باید به تناسب درجات آموزشیار معلم تا استاد معلم ارزیابی شود.

وی با اظهار اینکه بیش از ۵۷۰ هزار معلم به رتبه‌بندی اعتراض کردند، گفت: این احکام در حال بررسی است.

کد خبر 6097339

دیگر خبرها

  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • تحویل بیش از ۳۸۰ دستگاه کولر به مدارس خوزستان
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌